Workshop bonbons maken, hoe ziet de dag eruit?

In deze workshop leert u om zelf de lekkerste bonbons en truffels te maken.
We beginnen de workshop met een korte uitleg over hoe chocolade gemaakt wordt, van de cacaoboon aan de boom tot de chocolade die wij gaan gebruiken.

Daarna gaan we lekker aan de slag. Eerst gaan we de bonbonvormen in een kleur spuiten met de airbrush, daarna gaan we de bonbonvormen mouleren, dit houdt in dat deze worden voorzien van een dun laagje chocolade. Dan is het tijd om een heerlijke vulling te maken. Hierin zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij hebben gekozen om een romige ganache te maken waarmee we de bonbons vullen door middel van een spuitzak. De vulling laten we even rusten.

Nu kunnen we beginnen om heerlijke chocolade truffels te maken. Hierbij leer je welke chocolade je het beste kunt gebruiken en hoe je dit thuis ook eenvoudig nog eens kunt maken.
Als de vulling van de bonbons voldoende gestold is, kunnen we de bonbons voorzien van het laatste laagje chocolade ‘’de bodem’’.

Aan het einde van de workshop gaan we de bonbons lossen uit de mallen en kunnen we ons mooie glimmende bonbons voor het eerst zien. Uiteraard gaan we de bonbons mooi verpakken in een luxe bonbondoosje om lekker mee naar huis te kunnen nemen.

Ook is er de mogelijkheid om een “Chocolatier starterskit” te kopen zodat u thuis nog eens vaker bonbons kunt maken. Compleet met alle materialen, recepturen en een duidelijke uitleg.

Deze workshop duurt c.a. 3 uur en kost €70,- p.p. incl. koffie of thee en uiteraard krijgt u uw zelfgemaakte bonbons & truffels mee t.w.v. €30,-. Reserveren kan vanaf 1 persoon. De totale groep zal niet groter zijn als 6 personen. Schorten zijn aanwezig zodat uw kleding schoon blijft.

Zijn er 7 dagen voor de datum van de workshop minder dan 4 aanmeldingen, dan zijn wij helaas genoodzaakt om de workshop te annuleren. Er wordt u dan de mogelijkheid geboden een andere datum te kiezen of om uw geld terug te ontvangen.

Voorwaarden bij annulering.

Indien een cursus later dan zeven werkdagen voor de cursus wordt geannuleerd, dan gelden de volgende regels:

  • Bij annulering tot en met de dag voor aanvang van de cursus, workshop of training wordt 50% van het cursusbedrag in rekening gebracht.
  • Bij annulering op de dag van de cursus, workshop of training zelf wordt het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Dat geldt ook in geval van no-show.

Zien we u binnenkort?

Wat vond de deelnemer?